Raspisana poternica za osumnjičenim za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je međunarodnu poternicu za Andželom Đorđievskim, prvoosumnjičenim za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.
Raspisana poternica za osumnjičenim za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju
Foto: Pixabay
Kako se navodi u poternici, Andželo Đorđievski, rođen 13. januara 1994. u Skoplju, gde i živi, traži se zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo.
Andželo Đorđievski je prvoosumnjičeni za ubistvo 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo u petak na klinici za intenzivnu negu u Skoplju, nakon što je dan ranije pretučen pred diskotekom Priviledž.
Skopska policija je zbog fizičkog napada na 27-godišnjeg rukometaša "Butela", nakon što je u subotu urađena obdukcija, uhapsila 22-godišnjeg mladića i 19-godišnju devojku na osnovu snimaka bezbednosnih kamera ispred diskoteke.
 
Prema snimku, koji se pojavio u medijima, Đorđievski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i dobio povrede glave od kojih je kasnije umro. Dok je ležao na zemlji devojka mu je nekoliko puta prilazila i šutirala ga. Prema ministru unutrašnjih poslova Oliveru Sapasovskom, hrvatski rukometaš i devojka, koja ga je brutalno udarala u glavu, poznavali su se od ranije, a napadu na Tota je prethodila rasprava.
 
Makedonski mediji pišu da je prvoosumnjičeni Andželo Đorđievski 2016. u Mariboru udario u pet parkiranih automobila i pobegao sa lica mesta, a kada ga je policija našla, pronašla je i mini-fabriku sintetičkih droga. Đorđievskog u Sloveniji krivično gone zbog proizvodnje psihotropnih supstanci, odnosno droga koje su poznate među posetiocima noćnih klubova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.