Crna Gora greškom objavila prekid odnosa s Rusijom, Moskva traži objašnjenje

Ambasada Rusije u Podgorici uputila je notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore kojom traži pojašnjenje jučerašnje objave na sajtu i Tviteru Ministarstva o prekidu diplomatskih odnosa sa Rusijom.
Crna Gora greškom objavila prekid odnosa s Rusijom, Moskva traži objašnjenje
Foto: Pixabay
To je potvrđeno Radiju slobodna Evropa.
Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je dan ranije saopštilo da je stupio na snagu prekid diplomatskih odnosa sa Rusijom, što je posle nekoliko sati ispravljeno novim saopštenjem i izvinjenjem javnosti zbog greške, prenosi Radio slobodna Evropa.
Ambasada Rusije je tim povodom, shodno diplomatskoj praksi, uputila notu kojom je u diplomatskom tonu zatražila pojašnjenje povodom objave o "prekidu diplomatskih odnosa", pojasnili su iz crnogorskog Ministarstva.
 
"U odgovoru ruskoj strani naveli smo da Crna Gora nije prekinula diplomatske odnose sa Rusijom, niti je bilo kojim diplomatskim činjenjem to pitanje pokrenuto s naše strane, što proizlazi iz ispravljene verzije saopštenja koje je poslato ruskoj Ambasadi", naveli su iz MSP.
 
Saopštenje je, inače, izdato posle sastanka Koordinacionog tela za praćenje primene međunarodnih sankcija Rusiji povodom krize u Ukrajini.
  • @Andrija Šrek

    21.04.2022 23:03
    Ne prekida se sa Rusijom. SAD su ukinule sankcije Rusiji zbog retkih ruda, EU ce uskoro promeniti politiku a CG da prekida odnose, smejurija.
  • Andrija Šrek

    20.04.2022 12:30
    ??
    Ne razumem...zašto je to greška?
  • Dragan

    20.04.2022 07:34
    Ah
    Pozivam ceo svet da povuku ambasadore iz Rusije.SSSR je izbačena iz lige naroda (UN) 1939 g zbog agresije na Finsku.Jedino ih je podržavao Treći rajh.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet