Boris Džonson smatra realnom mogućnost da rat u Ukrajini traje do kraja 2023.

Britanski premijer Boris Džonson ocenio je danas kao "realističnu" mogućnost da rat u Ukrajini traje do kraja 2023. godine zbog odlučnosti Rusije da nastavi svoju "gnusnu" ofanzivu.

Na pitanje tokom konferencije za novinare u Nju Delhiju o tom datumu koji pominju zapadni izvori i o mogućem scenariju ruske pobede, Džonson je odgovorio da je to "svakako realistična mogućnost".

"Ruski predsednik Vladimir Putin ima ogromnu vojsku, napravio je katastrofalnu grešku i jedina opcija koju sada ima je da nastavi da primenjuje svoj gnusni pristup zasnovan na artiljeriji da pokuša da uništi Ukrajince", rekao je britanski premijer na kraju dvodnevnog boravka u Indiji.

Prema Borisu Džonsonu, koji je odao priznanje ukrajinskom otporu, za sada ne izgleda verovatna mogućnost održavanja realističnih pregovora za okončanje sukoba.
 
Govoreći o vojnoj podršci Ukrajini i njenim susedima, Džonson je rekao da planira da nadoknadi Poljskoj tenkove sovjetske proizvodnje koje bi ona mogla da pošalje Ukrajini da se suprotstavi ruskoj invaziji.
 
Nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht rekla je juče da će Ukrajina narednih dana dobiti teško oružje, među kojima i tenkove, iz istočnoevropskih zemalja.
 
Nemačka se obavezala da nadoknadi troškove te opreme, a više zemalja NATO dalo je zeleno svetlo za isporuku teškog naoružanja.
  • Zvrk

    22.04.2022 21:00
    Da razjasnimo
    Do Poslednjeg Ukrajinca.
  • milicica

    22.04.2022 19:53
    nadam se da 2023 nece biti
    razbarusenog predsednika a da ce EU do data Ukrajini dati staro naoruzanje a parama Ukrajinaca obnoviti svoje.Ha ko veruje da rade nesto baz interesa lud je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet