Logar: Srbija će morati da se odluči na kojoj stolici želi da sedi

Ministar spoljnih poslova Slovenije Anže Logar najavio je da će u maju, na Savetu šefova diplomatija EU, Zapadni Balkan biti jedna od glavnih tema.
Logar je za bečki dnevnik "Standard" takođe rekao da će Srbija morati da se odluči na "kojoj stolici želi da sedi", kad je reč o stavu Beograda prema ukrajinskoj krizi.
"Ili će se odlučiti za napredak ili za politiku podilaženja snagama koje slabe", rekao je Logar.
On je naglasio da je neophodno solidarisati se i priključiti sankcijama protiv Rusije, zbog, kako tvrdi, zločina koje Rusija čini u Ukrajini.
 
"Time ste na ispravnoj strani istorije", naglasio je Logar.
 
Logar je kazao da je Zapadni Balkan definitivno glavna tema.
 
Upitan kako EU treba da reaguje na rastući uticaj Rusije u Srbiji, BiH, i Crnoj Gori, šef slovenačke diplomatije odgovorio je da se region mora dovesti u EU, kako bi u njemu bilo moguće primeniti evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku, i kako region ne bi bio korišćen za hibridne aktivnosti koje žele da postave prepreke ili unište Uniju.
 
"Veoma je opasno ako se region ne dovede u EU", upozorio je on.
 
Govoreći o ukrajinskoj krizi ocenio je da je najveća greška EU bila što nije nakon ruske aneksije Krima reagovala oštrim sankcijama.
  • Nemanja

    25.04.2022 12:01
    Pazi Srbende što njaču gluposti, sve ponosni na svoj idiotizam dok im zemlja nestaje.
  • prevara

    25.04.2022 10:01
    cista
    prica o "rusiji" i "slobodnom svetu" - kao sto Pedja rece - to su sve ruski botovi koji okrecu javno mnjenje protiv prirodnog toka. Ali nece to ici. Suvise su postali nekreativni. Samo se ponavljaju informerske parole i nista vise. Dooooosada.
  • Ruza

    24.04.2022 23:29
    Od svih koji znaju sta mi moramo i sta je za nas bolje mi se vec dize kosa na glavi. Evropa koja mi se pre svidjala, vise mi se ne svidja. Ne vidim ja tu demokratiju, vec diktaturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet