Rusija tvrdi da je sprečila atentat na Putinovog omiljenog novinara

Ruska policija uhapsila je, kako navode, neonaciste koji su pripremali ubistvo istaktutog novinara Vladimira Solovjova. Moskva tvrdi da iza svega stoji Zapad.

"FSB (federalna služba bezbednosti) je zajedno sa Istražnim komitetom priveo grupu članova neonacističke terorističke organizacije Nacionalsocijalizam/Bela moć, zabranjene u Rusiji, koji su po instrukcijama Službe bezbednosti Ukrajine, planirali su da ubiju poznatog novinara Vladimira Solovjova", saopštio je FSB, prenosi Nova.rs.

Tokom pretresa zaplenjeni su eksploziv domaće proizvodnje, osam molotovljevih koktela, šest pištolja, lovačka puška, granata RGD-5, više od hiljadu metaka različitog kalibra municije, droga, falsifikovani ukrajinski pasoši sa fotografijama članova grupe, nacionalistička literatura i pribor, prenose RIA Novosti.

"Članovi kriminalne grupe priznanali su da su pripremali ubistvo Solovjova, nakon čega su planirali da se sakriju u inostranstvu", napominje FSB.
 
Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta otvorilo je krivični postupak.
 
Ranije je Vladimir Putin rekao da ima informacije o pokušaju atentata na poznatog ruskog novinara. Naglasio je da se napad priprema po naređenju iz Kijeva. Predsednik je napomenuo da Kremlj poznaje poimence kustose ukrajinskih nacista iz zapadnih službi, pre svega CIA, koji daju savete poput ubijanja novinara.
  • Marko, Liman

    25.04.2022 20:26
    Još bi im neko mogao i poverovati.
    Nemaju neki novičok, nego molotovljeve koktele i neki eksploziv domaće proizvodnje i naravno drogu, ko uobičajeni fašisti...
    Makar šta.
  • Neoplanta

    25.04.2022 19:15
    Ruski Vucicevic!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet