Poljska neće da plaća gas u rubljama, spremna na prekid isporuke

Poljske vlasti ne nameravaju da pristanu na zahtev Moskve da plaćaju ruski gas u rubljama.
Poljska neće da plaća gas u rubljama, spremna na prekid isporuke
Foto: Pixabay
To je izjavio opunomoćenik Vlade Poljske za stratešku energetsku infrastrukturu Pjotr Naimski.
"Nećemo platiti", odgovorio je on na pitanje novinara da li će Varšava pristati na uslove ruske strane u vezi sa plaćanjem gasa u rubljama.
Prema njegovim rečima, razmatraju se sve mogućnosti i rizici, a Poljska je spremna na njih, preneo je Tas.
 
"Ukoliko bude potrebno i donese se relevantna odluka, spremni smo da u bilo kom trenutku odustanemo od isporuke gasa. Spremni smo za postupke ruske strane, koji nagoveštavaju potencijalnu suspenziju isporuke", naglasio je Naimski.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 31. marta ukaz o plaćanju ruskog gasa u rubljama. Predloženo je da preduzimači otvore račune u ruskim bankama, sa kojih će se plaćati ruski gas isporučen od 1. aprila.
  • Set

    26.04.2022 18:31
    Shvatili su da im gas ne treba.... A posle će vrištati o ruskom genocidu nad Poljskom.....Još jednom se pokazalo da je Evropa okupacioni protektorat SAD..
  • Zdravko

    26.04.2022 17:41
    Zavrnuti na vreme
    Kroz Poljsku prolazi gasovod na zapad, te će oni krasti kao i Ukrajina svojevremeno. Rusi treba da obustave taj pravac i insistiraju na severnom toku2.
    Uzmi ili ostavi.
  • Aleksandra

    26.04.2022 15:14
    Dobro su se setili, stiglo proleće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.