Nova vlada Crne Gore održala konstitutivnu sednicu

Nova vlada Crne Gore, izabrana u četvrtak, održala je danas konstitutivnu sednicu, prvu koja je bila otvorena za javnost.

Novi premijer, Dritan Abazović, kazao je da put njegove vlade neće biti lak, ali da su ministri "nesebično dali sebe da se urade neke dobre stvari za Crnu Goru i da nikome ništa ne duguju sem građanima".

Abazović je ministre pozvao da "budu obazrivi pri korišćenju državnih resursa i da svojim primerom maksimalno čuvaju državni budžet".

Za savetnika premijera Vlada je izabrala doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, jedinog koji je sada na funkciji od ministara iz donedavne vlade.
 
Vlada je danas imenovala novog generalnog sekretara, Borisa Marića koji je ranije bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, dok ga tadašnji premijer Zdravko Krivokapić nije smenio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet