Maloletnici slali lažne dojave o bombama u školama u Crnoj Gori

Crnogorska policija saopštila je da je identifikovala osobe koje su slale lažne dojave o bombama u školama u Crnoj Gori.
Maloletnici slali lažne dojave o bombama u školama u Crnoj Gori
Foto: Pixabay
Oni su na blogu i putem mejla uputili pretnje po bezbednost dece i zaposlenih u osnovnim školama "Maršal Tito" u Ulcinju i "Mrkojevići" u Baru i u oba slučaja radi se o maloletnicima protiv kojih su podnete krivične prijave.
Što se tiče pretnji u Ulcinju 21. aprila, saopšteno je da je policija prethodno dobila obaveštenje Interpola da je na jednom blogu nepoznata osoba navela da je neonacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima.
"Izvršen je protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta i nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta", navodi se u saopštenju.
 
Identifikovana je i osoba koja je 27. aprila uputila mejl preteće sadržine na službenu adresu Osnovne škole "Mrkojevići" u Baru.
 
Taj maloletnik je u mejlu tvrdio da se u školi nalazi bomba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet