U Sloveniji uskoro nove cene derivata i struje

U Sloveniji se od nedelje očekuje znatni rast cene naftnih derivata.
U Sloveniji uskoro nove cene derivata i struje
Foto: Pixabay
Vlada Slovenije nije odlučila da produži meru kojom je od marta najviša maloprodajna cena 95-oktanskog  benzina na pumpama bila fiksirana na 1,503 evra za litar, a dizela na 1,541 evra, prenosi Hina.
Ocenila je da je regulacija cena tekućih goriva već odigrala svoju ulogu u ublažavanju cena i da na tržištu derivata nema poremećaja, ali za još tri meseca produžila je snižene trošarine na energente.
Ministarstvo privrede navelo je da će se cene naftnih derivata u Sloveniji i ubuduće kretati kao i u proseku evrozone. Distributeri ocenjuju da bi se nova maloprodajna cena 95-oktanski benzin mogla kretati oko 1,6 evra, a za dizel 1,8 evra.
 
Kako prenose slovenački mediji, početkom maja najavljuje se i znatno povećanje cena električne energije jer prestaje mera kojom poslednjih meseci dobavljači te energije nisu smeli obračunavati potrošačima troškove mreže i neke druge takse koje su u uobičajenoj strukturi cene tog energenta.
  • V

    30.04.2022 13:49
    V
    Znaci i kod nas od 15.5!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet