Nemački kancelar nazvao pacifizam zastarelim

Nemački kancelar Olaf Šolc obećao je da će nastaviti da podržava Ukrajinu novcem, pomoći i oružjem, i izjavio da je pacifistički pristup ratu zastareo.

Šolc je na prvomajskom mitingu u Dizeldorfu rekao da poštuje pacifizam i sve stavove, ali da građaninu Ukrajine mora izgledati cinično kada mu se kaže da se brani od Putinove agresije bez oružja.

Nemački lider je takođe upozorio da će rat imati posledice na snabdevanje hranom i da to može da dovede do svetske krize gladi.

Rastuće cene hrane i poremećaji u snabdevanju iz Rusije i Ukrajine ugrozili su zemlje Bliskog istoka, Afrike i delova Azije.

  • Mile

    02.05.2022 01:10
    Ovaj lupeta. Ali mi nije jasno kako sad za ruske postupke drugi kriv. To već liči na ono " Đura će ti oprostiti što te tukao"...
  • Mane

    01.05.2022 22:29
    @Podlaci!
    Dobrojutro da su nesposobni... Kako to oni dolaze na tu vlast, mene su frapirale njihove biografije, kurta i murta i nepregledna birokratija...

    EU je nefunkcionalna mašina za izvlačenje para od naroda ka birokratiji...

  • попара

    01.05.2022 22:13
    jej
    Ovakav stav je trebala da zauzme Merkelova jos 2014. Onda ne bi doslo do okupacije dobrog dela Ukrajine. Ali bolje se boriti protiv fasizma ikad nego nikad. Evropa od Nemacke ocekuje da bude lider i u teskim vremenima, nadamo se da ce dorasti istorijskom zadatku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.