Austrija izmenila zakon o saobraćaju, strože kazne i oduzimanje vozila

Austrijski parlament usvojio je izmenu Zakona o saobraćaju kojim je povećao kazne za ilegalne trke i "tjuning" vozila.
Austrija izmenila zakon o saobraćaju, strože kazne i oduzimanje vozila
Foto: Pixabay
Izmena zakona tiče se pre svega "tjuning scene", koja sprovodi izmene na svojim vozilima koja nisu u skladu sa zakonom, ali i protiv osoba koje učestvuju u ilegalnim trkama.
Policija je dobila mogućnost da, kada ustanovi nedozvoljene izmene na vozilu, brže deluje i zabrani dalju vožnju, te i sa većim novčanim iznosima kazni vozače.
Ovo važi i za vozače koji značajno prekorače ograničenje brzine u naseljenim mestima.
 
Policija je dobila mogućnost da zabrani nastavak vožnje na do 72 sata, i to ne samo oduzimanjem vozačke dozvole, ili tablica, već ključeva i vozila.
 
Iz vladajuće koalicije ukazano je da je sve više udesa koje su izazvali upravo članovi "tjuning scene", koji su poznati po agresivnom načinu vožnje. Naglašeno je da izmene zakona nisu donele nikakve nove kategorije prekršaja, već samo precizira postojeće.
  • Banderaš

    02.05.2022 08:07
    Debilana
    ZOBS Clan 333 stav 1 tacka 16 i 17 predvidjaju iste novcane kazne od 5000 dinara za brzu voznju preko 11km/h od propisane u naseljenom mestu(30 -50km/h) i izvan naseljenog mesta (80km/h).U prevodu,ako prestupnik vozi npr 60km/h u zoni škole gde je brzina kretanja ogranicena na 30km/h,platice istu kaznu kao da vozi 110km/h na putu kroz nenaseljen predeo!!? Ili ako prestupnik vozi brzinom od npr 235km/h na auto putu (kao 2 uhvacena vozaca od juce)platice kaznu od 5000dinara i takvo bahato ponasanje ce biti tretirano kao prekrsajni,a ne krivicni prestup!!?
  • Dragan Popovic

    02.05.2022 07:53
    Sto se tice Austrije svima je odavno poznat mentalitet naroda tako da medju tim koji divljaju nema 1% Austrijanaca to su sve nasi gasterbajteri iskompleksirani a o modelima ups pardon diagnozi auta necemo ovaj put. AUstrijanac ce da potrosi par hiljada eura na tuning? hahaha nemojte me nasmijavati. Ne da su skrti to im je u genima. Mi u restoranu na rucku na jezeru Felden bracni par jedu spagete iz jednog tanjuta i jednu kolu sa 2 slamke.
  • Mile

    02.05.2022 07:46
    Dok Srbija spava!
    Nama su problem el. trotineti, oni remete trziste polovnih automobila koje drze zelenasi i narko dileri. Vlast naravno gleda, da ne gubi kolac koji joj je na tacni dat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet