Boljšoj teatar otkazao predstave reditelja koji su govorili protiv rata u Ukrajini

Ruski Boljšoj teatar otkazao je više ovonedeljnih predstava dvojice reditelja koji su govorili protiv rata u Ukrajini.
Boljšoj teatar otkazao predstave reditelja koji su govorili protiv rata u Ukrajini
Foto: Pixabay

Ruski nacionalni teatar nije se oglasio ovim povodom niti je obrazloženo otkazivanje operske predstave "Don Paskvale" reditelja Timofeja Kuljabina i baleta "Nurejev" Kirila Serebrenjikova, prenosi Rojters.

Kuljabin je preko svog Instagram naloga izrazio solidarnost sa Ukrajinom i ismevao je naziv "specijalna operacija", kako zvanična Moskva naziva rat u Ukrajini.

U jednoj od svojih Instagram objava Kuljabin je prikazao naslovnu stranu romana Lava Tolstoja "Rat i mir“, ali je reč rat zamenio formulacijom "specijalna operacija" kojom Kremlj formuliše rat u Ukrajini. 
 
Serebrenjikov je u prošlomesečnom intervjuu za Frans 24 rekao da je "prilično očigledno da je Rusija započela rat" i da mu to slama srce. 
 
Oba reditelja su trenutno van Rusije.
  • Sibil

    03.05.2022 08:50
    Rusija započela rat?! A, šta je sa ruskim narodom u Ukrajini koji je 8 godina trepeo teror od strane ukrajinske vojske i pripadnika Azova?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet