Zelenski: Ukrajinci nisu spremni da daju deo teritorije Rusiji

Ukrajinci nisu spremni da deo svoje teritorije daju Rusiji zarad okončanja rata, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

On je rekao da se "Kremlj tu neće zaustaviti i za dve, tri godine će krenuti u novu agresiju".

On je u intervjuu za grčki javni servis ERT rekao da je Ukrajina spremna da obnovi svoj teritorijalni integritet, prenosi agencija UNIAN. 

Istakao je takođe da Ukrajina ne žrtvuje svoj narod, već da svaki Ukrajinac donosi odluke za sebe.
 
"Nisam bio spreman da žrtvujem nijednu osobu. Mi ne žrtvujemo ljude. Potpuno je drugačije, mi biramo da li smo spremni da žrtvujemo svoje živote za našu zemlju, a to je naš lični izbor, izbor svakog građanina Ukrajine," poručio je Zelenski.
  • rale

    03.05.2022 14:13
    Ukraina to sam JA
    Sto nepitas one Ukraince koji su u rupama i koji se zivi raspadaju.
  • Veverac

    03.05.2022 11:21
    Istorija, učiteljica života
    Nije ni Poljska krajem XVIII veka bila spremna da nestane sa geografske karte, ali je ipak nestala - pošto su Sankt Petersburg, Berlin i Beč tako odlučili...
  • slavko

    03.05.2022 09:45
    ukr
    elem, za sve koji tu moralisu... a koliko vas "ne da Kosovo". i koliko vas je bilo tamo i branilo ga tako zestoko. Licemeri i moralni patuljci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.