FIFA pokrenula istragu zbog seksualnog zlostavljanja dečaka u Gabonu

Nakon sumnji na seksualno zlostavljanje mladih fudbalera u Gabonu, Međunarodna fudbalska federacija u utorak je pokrenula istragu protiv trojice trenera i visokih fudbalskih zvaničnika u ovoj zemlji.
FIFA pokrenula istragu zbog seksualnog zlostavljanja dečaka u Gabonu
Foto: Pixabay
FIFA je u utorak pokrenula disciplinsku istragu protiv trojice trenera i jednog visokog fudbalskog zvaničkika u Gabonu zbog sumnji da su od 2021. godine seksualno zlostavljali više maloletnih fudbalera. Preliminarna istraga pokrenuta je još u decembru prošle godine protiv Patrika Asoumua Ejia, trenera reprezentacije do 17 godina. Asoumu Eji je trener kadeta ove zemlje od 2017. godine, a paralelno se našao u centru krivične istrage u Gabonu.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Gabona je 17. decembra suspendovala Asoumu Eija i optužila ga za zlostavljanje nekoliko stotina dečaka.
Nakon toga je FIFA pokrenula dodatnu istragu protiv još trojice osumnjičenih - trenera Tripela Mabika i Orfija Mikala, i predsednika Omladinske lige Serža Ahmeda Momboa. Njima trojici izrečena je suspenzija u trajanju od 90 dana i od strane FIFA i od strane gabonskog saveza.
 
Ceo slučaj razotkrili su u decembru 2021. godine novinari Gardijana koji su se pozvali na svedočenja više žrtava čiji je identitet poznat uredništvu ove redakcije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.