Porše i Audi planiraju da uđu u Formulu 1

Nemački proizvođači automobila Audi i Porše pripremaju se za ulazak u svet Formule 1 od 2026. godine, otkrio je glavni operativac Folksvagenove grupe Herbert Dis, prenosi britanski BBC.
Porše i Audi planiraju da uđu u Formulu 1
Foto: Pixabay
Dobri poznavatelji dešavanja u svetu Formule 1 povezuju Porše sa Red Bulom, timom aktuelnog svetskog prvaka Maksa Ferstapena, dok bi Audi ušao samostalno, kupovinom nekog od aktuelnih timova. Navodi se da su predstavnici Audija već razgovarali sa predstavnicima Maklarena, Zaubera, Aston Martina i Vilijamsa.
U Folksvagenu već dugi niz godina postoji težnja za ulaskom u svet Formule 1, ali ona nikada nije materijalizovana. Čini se da će sada, preko svojih pridruženih članova, zaista uspeti da realizuju tu ideju.
Naime, šefovi Poršea i Audija, koji su najveći generatori zarade unutar kompanije, zastupaju tu ideju i tvrde da ulazak u F1 ne bi bio trošak, već dodatni izvor prihoda.
 
Porše bi sa Red Bulom radio na razvoju motora koji bi zadovoljavao nove zadate standarde i bio ugrađen u bolid za 2026. godine, a ekipa bi nosila ime Red Bul-Porše.
 
I Porše i Audi žele da učestvuju u razvoju novih, hibridnih pogonskih agregata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet