Džil Bajden nenajavljeno posetila Ukrajinu, u poseti istog dana i Trudo

Prva dama SAD Džil Bajden iznenada je posetila zapadnu Ukrajinu i sastala se sa prvom damom te države Olenom Zelenskom povodom Dana majki.
Poseta stiže dok Rusija vrši pritisak napadima u istočnim regionima.

Bajden je putovala tajno izrazivši želju da Ukrajinu poseti na Dan majki kako bi poručila da je važno pokazati ukrajinskom narodu da brutalni rat mora da prestane i da narod SAD stoji uz narod Ukrajine.

Prva dama SAD je vozilom otputovala u grad Užgorod, oko 10 minuta vožnje od slovačkog sela koje se graniči sa Ukrajinom. U Ukrajini je provela oko dva sata.
 
Prve dame su se sastale u maloj učionici, sedeći za stolom jedna preko puta druge, uz prisustvo novinara, nakon čega su se sastale i nasamo.
 
Zelenski je zahvalila Bajdenovoj na njenom "hrabrom činu" i rekla da razume šta je sve bilo potrebno uraditi da prva dama SAD dođe u Ukrajinu tokom rata, kada se vojna dejstva odvijaju svakog dana.
 
I kanadski premijer Džastin Trudo došao je danas u Irpin u predgrađu Kijeva, grad koji je razrušen u intenzivnim borbama ruske i ukrajinske vojske, objavio je gradonačelnik. 
 
Poseta kanadskog premijera bila je nenajavljena.
 
"(Džastin) Trudo došao je u Irpin da sopstvenim očima vidi sve užase koje su ruski okupatori napravili našem gradu", napisao je Oleksander Markušin na Telegramu, a u prilogu je stavio slike sa Trudoom u tom razrušenom gradu.
 
Ukrajinci su početkom aprila povratili kontrolu nad regionom Kijeva posle povlačenja ruskih snaga iz ključnih gradova u blizini glavnog grada, kao što su Irpin, Buča, Gostomel i cela kijevska oblast.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.