Uhapšen predsednik Privrednog suda Crne Gore

Predsednik Privrednog suda Crne Gore Blažo Jovanić i još desetak osoba u više crnogorskih gradova uhapšeni su danas po nalogu Specijalnog državnog tužioca.
Uhapšen predsednik Privrednog suda Crne Gore
Foto: Pixabay (ilustracija)

Jovanić se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim delima, oštetila državu za više desetina miliona evra.

Jovanića su uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja, nakon pretresa njegove kancelarije kojem je prisustvovao.

Pretresi prostorija Privrednog suda počeli su rano jutros.
 
Abazović: Policija ista, samo tužioci su različiti
 
Crnogorski premijer Dritan Abazović pozdravio je današnju akciju Specijalnog državnog tužilaštva i policije.
 
"Mislim da je pravda krenula odranije, samo što će sad dobiti još više zamaha i sve što će se desiti u narednom periodu je vrlo pozitivno za Crnu Goru, a neka pričaju rezultati. Rezultati su zasad neumoljivi i očekujem da se ovaj trend nastavi", naveo je Abazović.
 
Abazović, koji je u prethodnoj vladi kao potpredsednik bio zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi, kaže da je policija ista kao pre, a da su tužioci različiti.
 
"Odmah imamo rezultate. Mislim da je takozvana stečajna mafija uzela maha i nanela veliku štetu državi i da je ovo jutros dobar početak da se protiv toga borimo", dodao je.
 
U prethodnom periodu se, kako je rekao, dešavalo dosta čudnih stvari.
  • Radosavljević

    09.05.2022 16:39
    Miljkica
    Ovakvu epizodu nećete moći da gledate u Srbiji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.