Severna Koreja zvanično potvrdila prvi slučaj kovida-19

Severna Koreja zvanično je u četvrtak potvrdila prvi slučaj bolesti kovid-19 u toj zemlji.
Severna Koreja zvanično potvrdila prvi slučaj kovida-19
Foto: Pixabay
Državni mediji izveštavaju da je u Pjongjangu otkrivena zaraznija podvarijanta virusa omikron poznata kao BA.2.
"Došlo je do najveće hitne situacije u zemlji usled pojave pukotine u našem karantinskom frontu, koju smo tokom protekle dve godine i tri meseca od februara 2020. uspešno štitili", prenose državni mediji.
U izveštaju se navodi da su se ljudi u Pjongjangu zarazili varijantom omikrona, ne navodeći pojedinosti o broju slučajeva ili mogućim izvorima zaraze.
 
Istovremeno sa objavom izveštaja, severnokorejski lider Kim Džong Un predsedavao je sastankom vladajuće Radničke stranke na kojem se raspravljalo o odgovorima na prvu pojavu epidemije koronavirusa u toj zemlji.
  • Goran Ilić

    15.05.2022 09:28
    Činjenica je da su 2,5godine krili broj pozitivnih i umrlih I da su na takav način bili kao bez korone, a u stvari su imali coronu od početka pandemije.

    Kao covid lekar lokdaun u Kini nije medicinski opravdan, verovatno predsednik Kine ima F60.0 Disordo personae paranoides Paranoidni poremećaj ličnosti pa ljudima u Kini zagorčava život tim strogim lokdaunom koji neće imati uopšte efekta što se tiče corone.
  • lepo

    12.05.2022 13:54
    lepo
    sad ce prvi lockdown....
    zapravo. ni ne treba im, kad su vec u istom onoliko godina. Ako ikome treba slika gde mozemo da budemo za 50 godina ako se nastavi sa jednovlascu desnice ovde, slobodno gledajte i radujte se istome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet