Preminuo lider UAE Kalifa bin Zajed al Nahjan

Lider Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), šeik Kalifa bin Zajed al Nahjan, preminuo je danas u 74. godini posle duge bolesti, javila je državna novinska agencija.
Preminuo lider UAE Kalifa bin Zajed al Nahjan
Foto: Pixabay
Ministarstvo za predsedničke poslove UAE proglasilo je 40 dana žalosti i tri neradna dana u svim državnim institucijama i privatnom sektoru, počev od danas, dok će zastave biti spuštene na pola koplja.
Kalifa bin Zajed al Nahjan je odavno prestao da se bavi svakodnevnim rukovodjenjem zemlje, a njegov brat, prestolonaslednik Abu Dabija, princ Muhamed bin Zajed smatran je faktičkim vladarom.
Ko će biti naslednik preminulog lidera još uvek nije objavljeno, a to bi trebalo da bude Muhamed bin Zajed.
 
Šeik Kalifa, koji je poslednjih godina retko vidjan na zvaničnim fotografijama ili na javnim dogadjajima, 2004. je nasledio svog oca, osnivača UAE, šeika Zajeda. Deceniju kasnije je doživeo moždani udar i potom se uglavnom držao dalje od javnosti.
 
Najviša kula u Dubaiju Burdž Kalifa, nazvana je po danas preminulom lideru, čiji je naftom bogat emirat pomogao istoimenom gradu da prevazidje finansijsku krizu.
  • Mile rent-a mozak

    13.05.2022 18:46
    Srbija i Srbi će te se uvek sećati, pogotovu ako tvoj ortak bude neku osnovnu školu npr. Dositej Obradović, preimenovao u Buržuj bin Zajeb Kalifa i nju svečano otvorio specijalni hologram UAE u Vladi Srbije Iznogud Momirovski.
  • Dragan Radojevic

    13.05.2022 18:14
    Nikad vise u UAE nikad. Nema tih para. 12000 Eura sam dobijao mesecno kao senior manager ali raditi sa Indijcima koji su taki amateri a glume razne CEO i managere veoma retko koji je sposoban bilo koji ozbiljniji posao je jednostavno nemoguce. Dali su ih na pozicije direktora a iza ledja Arapi. Nikad neces dobiti podrsku ni od jednih ni od drugih ako iole pokazes znanje i praksu na projektima. Ne hvala. Nikad vise. I vic sam napravio od 10 koliko ih je amatera? 11.
  • Banderaš

    13.05.2022 14:46
    Naslednik
    Sad će sinčina da se baci na pranje para u Beg na vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet