Više desetina miliona evra vredne cigarete od danas u vlasništvu Crne Gore

Više od 100.000 paketa duvanskih proizvoda bez akciza iz Slobodne zone Luke Bar, vrednosti više desetina miliona eura su od danas u vlasništvu države.
Više desetina miliona evra vredne cigarete od danas u vlasništvu Crne Gore
Foto: 021.rs
Premijer Dritan Abazović rekao je da je od danas šverc cigareta "klinički mrtav".
Tim duvanskim proizvodima bez akciza, prethodno nije produžen rok za skladištenje u Slobodnoj carinskoj zoni.
On je rekao da je današnja aktivnost od presudnog značaja jer se u potpunosti obustavlja bilo kakva aktivnost koja može imati primesu šverca  cigareta.
 
"To je bio najuonosniji posao u Crnoj Gori kada je reč o kriminalu proteklih 20 godina, radi se o poslu koji je bio težak 500 miliona eura godišnje. Sa ovim se stavlja tačka", naglasio je Abazović.
 
Cilj je, kako je dodao, da se nadje zakonski osnov da ti proizvodi ne budu uništeni već da se prodaju na inostranom tržištu i novac konačno upumpa u budžet kako bi se pomoglo građanima Crne Gore.
 
On je dodao da će cigarete biri skladištene na bezbednoj lokaciji.
 
"Napravićemo popis kompletne robe i, ako se za to uspostave zakonski uslovi, prodamo ih na inostranom tržištu jer je naše jako malo", rekao je Abazović.
 
Rekao je da se zna koje firme su vlasnici cigareta, ali da ne želi nikog da optužuje.
  • Vaso

    15.05.2022 01:58
    Populizam
    Dok se završi suđenje, duva n će ubuđaviri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet