Putin: Širenje NATO na Švedsku i Finsku izazvaće reakciju Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da priključivanje Finske i Švedske Servernoatlantskoj alijansi ne predstavlja za Rusiju neposrednju pretnju, ali da će širenje NATO izazvati reakciju
"Što se tiče proširenja (NATO), uključujući ulaskom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problem sa tim državama", rekao je Putin na sednici Saveta ODKB u Kremlju.
Putin je naveo da za Rusiju "ne postoji neposredna pretnja", ali je upozorio da će širenje vojne infrastrukture na teritoriju Finske i Švedske svakako izazvati odgovor Moskve.
"Na osnovu pretnji koje će nam biti stvorene pogledaćemo šta će biti. To jest, u stvari, problemi se stvaraju bez razloga. Reagovaćemo u skladu sa tim", rekao je Putin.
 
Na sednici su učestvovali lideri Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizije i Tadžikistana, preneo je Kremlj.
  • putin

    17.05.2022 14:01
    će
    gi na kraju sve patoše !ne mož niko sas Rusi , oni nikad ne gubu !
  • Moreeee!

    16.05.2022 22:06
    Budala i glupan!
    Postigao je da mu se vojska raspada, da se Svedska, drzava koja ne ratuje vec 200 godina, pridruzi NATO-u! Da se 1300000 Rusa iseli iz Rusije, da Rusiju ceo svet gleda kao gubavca i uzrok svetske recesije i gladi! Da Rusi izgledaju kao koljaci i zlocinci!
    Isto kao mi devedesetih, samo sto smo mi mali i beznacajni, ali beleg srama nosimo i nosicemo jos dugo vremena, jer smo dozvolili da u nase ime, saka kriminalaca i probisveta ubija i pljacka po bivsoj zajednickoj drzavi!

  • Hm

    16.05.2022 21:54
    Hm
    Gledam ove komentare i ne verujem! Vama lepo bilo kad je Milosrdni andjeo sejao smrt?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet