Ševčenko pomaže u prikupljanju sredstava za obnovu Ukrajine

Ukrajinska fudbalska zvezda Andrej Ševčenko postao je prvi ambasador Fondacije za obnovu i razvoj Ukrajine.
Ševčenko pomaže u prikupljanju sredstava za obnovu Ukrajine
Foto: 021.rs
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski imenovao je bivšeg ukrajinskog selektora za ambasadora u Fondaciji za obnovu i razvoj Ukrajine, prenela je agencija Hina.
Zelenski je na svom Telegram profilu napisao da je Ševčenko svojim radom i sportskim uspesima stekao ogromno poverenje u međunarodnoj areni.
"Sada ima novu misiju, da svetu ispriča o događajima u Ukrajini i iskoristi svoj uticaj za prikupljanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspeti", rekao je Zelenski.
 
Ševčenko se smatra najboljim fudbalerom u istoriji Ukrajine. Za reprezentaciju je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dinamo, Milan i Čelsi. Posle igračke karijere okrenuo se trenerskom poslu, a do sada je vodio reprezentaciju Ukrajine i Đenovu.
 
"Putovao sam iz Londona u Kijev da se lično sretnem sa predsednikom. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj fudbalskoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja opustošena ratom, moj prioritet je da pomognem Ukrajini, a ne fudbalu. Pozivam na donacije", rekao je Ševčenko.
  • Milan

    20.05.2022 17:08
    @Zemlja čudesa
    Bio si u kafani sa Ševčenkom, i čuo si njegov telefonski razgovor. Govorio je na svahiliju da ti ne bi razumeo, ali ti odlično znaš svahili....
  • Zemlja čudesa

    20.05.2022 15:28
    @Dragan
    Nisam rekao da sam protiv toga da se naoružavaju, kako god da si došao do tog zaključka iz mog komentara. Napisao sam da je tekst laž i da se novac ne skuplja za nekakvu "obnovu".
  • Dragan

    20.05.2022 14:26
    @DAJ....
    ... a to je pravi zločin, dati oružje napadnutom....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.