Rusija: Ukrajinske snage granatirale Pervomajsk i Jasinovatu

Ukrajinske snage granatirale su grad Pervomajsk u LNR ispalivši na njega 10 projektila, saopšteno je iz Zajedničkog centra za kontrolu prekida vatre.
Rusija: Ukrajinske snage granatirale Pervomajsk i Jasinovatu
Foto: Pixabay

Kako se navodi, napad je izveden u ranim jutarnjim satima, a korišćena je municija kalibra 122 milimetra, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, snage Kijeva gađale su i Jasinovatu u DNR ipalivši tri ganate kalibra 120 milimetara.
 
Za sada nema informacija da li je bilo povređenih.
Portparol ministarstva odbrane Ruske Federacije general Igor Konašenkov izjavio je danas da su ruske rakete i artiljerija tokom proteklog dana pogodile oko 700 ukrajinskih vojnih ciljeva.
 
"Raketne snage i artiljerija pogodile su 583 neprijateljske jedinice i vojnu opremu, 41 komandno mesto, 76 artiljerijskih i minobacačkih postaja i vatrenih položaja, uključujući tri baterije višecevnih raketnih sistema Grad, kao i ukrajinsku stanicu za elektronsko ratovanje Bukovel u blizini sela Anovka u Nikolajevskoj oblasti", rekao je Konašenkov, prenosi TASS.
 
Ruski general je rekao da su vazdušne snage Rusije pogodile visokopreciznim raketama tri ukrajinska komandna mesta, četiri skladišta municije u DNR i LNR, kao i da je u vazdušnim udarima likvidirano više od 210 ukrajinskih nacionalista i onesposobljeno 38 položaja ukrajinske vojske sa ratnom opremom i tehnikom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet