Francuski ministar: Treba biti iskren, Ukrajina će ući u EU za 15 do 20 godina

Za ulazak Ukrajine u Evropsku uniju verovatno će biti potrebno 15 ili 20 godina, izjavio je francuski ministar evropskih poslova Klemen Bone.
Francuski ministar: Treba biti iskren, Ukrajina će ući u EU za 15 do 20 godina
Foto: Pixabay

Preporučio je da Kijev u međuvremenu uđe u Evropsku političku zajednicu, kako je predložio predsednik Francuske Emanel Makron.

"Treba biti iskren. Ako kažemo da će Ukrajina ući u Evropsku uniju za šest meseci, godinu ili dve godine, lažemo, to nije istina. Verovatnije je za 15 ili 20 godina, a to je veoma dug period", rekao je Bone za Radio J, prenosi Hina.

On je istakao da ne želi da se Ukrajincima prodaju iluzije i laži, jer ako im se kaže "dobrodošli u EU, ali niste dobro čitali sitna slova na dnu ugovora, što je zapravo za 15 godina", cela generacija Ukrajinaca biće razočarana.
 
Prema njegovim rečima, Evropska politička zajednica komplementarna je sa EU i može ponuditi politički i konkretan projekt zemljama koje nisu u srcu Unije, a žele da joj se približe.
 
"To ne znači da su vrata zatvorena, naprotiv, ona su otvorena", rekao je Bone, ukazavši na prednosti poput "slobodnog kretanja po Evropi" i "delimične koristi od evropskog budžeta za obnovu" Ukrajine, ili možda zajedničke energetske politike.
  • Ja

    22.05.2022 21:20
    Ja
    Srbija za 100 god. ako bude svet postojao!
  • pera nevera

    22.05.2022 20:47
    Nikakvog proširenja i prijema u EU više neće biti.
  • Baten

    22.05.2022 19:21
    Najzad
    Glas razuma posle histerije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet