Nestao avion koji je iz Splita leteo ka Nemačkoj: U letelici četiri putnika, pilot prijavio problem

Avion Cesna, koji je danas iz Splita krenuo ka Nemačkoj, nestao je sa radara nešto posle 11 sati.

Hrvatska služba za vazdušni saobraćaj obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestaloj letelici tipa Cesna i to severno od Rakovice, na visini od 2.300 stopa, koja je prolazila pored Splita i kretala se ka Nemačkoj, javlja Večernji.hr.

Policija i spasioci su na terenu.

Prema prvim informacijama, u sportskoj letelici su bile četiri osobe - pilot i troje putnika. 
 
U hrvatskoj kontroli vazdušnog saobraćaja potvrdili su za Večernji list da je letelica, u kojoj su se nalazila tri putnika i pilot, nestala sa radara. 
 
Večernji list navodi nezvanična saznanja prema kojima je Hrvatska kontrola leta pre nestanka letlelice sa radara primila poziv da nešto nije u redu. Pozivajući se na portal Telegram, oni navode i da su u letelici bila četiri državljana Mađarske, ali ta informacija nije zvanično potvrđena. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.