Gugl uvodi nove tonove kože

Kompanija Gugl predstavila je raznovrsniju skalu tonova kože, kako bi razvila svoje sisteme veštačke inteligencije, javlja danas BBC.
Gugl uvodi nove tonove kože
Foto: Pixabay
Nova Monkova skala tonova kože, nazvana po profesoru sa Univerziteta Harvard doktoru Elisu Monku, ima 10 tonova.
Gugl tvrdi da će zameniti zastarele skale tonova kože koje imaju pristrasnost prema bleđoj koži.
Kompanija je najavila da će paletu tonova koristiti za poboljšanje proizvoda, poput pretraga i fotografija. Veštačku inteligenciju koristi mnogo tehnologija, uključujući kamere koje prepoznaju lice za otključavanje telefona ili kada se fotografije korisnika automatski kategorizuju.
 
Međutim, da bi došli do te tačke, istraživači moraju da "obuče" tehnologiju tako da može prepoznati širok spektar ljudi, zbog čega koriste skalu kože, a jedna od najpopularnijih je Ficpatrikova skala.
 
Ta skala je prvobitno sastavljena 1975. godine, a njena prvobitna namena je bila da klasifikuje odgovor različitih tipova kože na ultraljubičasto svetlo. Ta skala je bila podeljena na šest tonova, od kojih su četiri različite kategorije za "belu" kožu, što su mnogi komentarisali kao nedovoljno raznoliku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet