Moskva poziva na sastanak urednike američkih medija i upozorava na "nove mere"

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je na sastanak čelnike američkih medija, kako bi ih upoznala sa "strožim merama" u odgovoru na američke restrikcije prema ruskim medijma.
Moskva poziva na sastanak urednike američkih medija i upozorava na "nove mere"
Foto: Pixabay
"Ako rad ruskih medija, novinara nije normalizovan u SAD, uvešćemo stroge mere. Pozvali smo sve šefove moskovskih predstavništava američkih medija u Kremlj da im predočimo posledice neprijateljske politike njihove vlade", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Rusija optužuje zapadne zemlje da uvode restrikcije ruskim medijima u inostranstvu, uključujući i zabrane emitovanja nekih prodržavnih kanala, prenosi Glas Amerike.
Poslanici Dume su usvojili zakon prema kome je dozvoljeno zatvoriti strani medij u Rusiji, ako je zapadna zemlja "neprijateljski nastrojena" prema ruskim medijima.
 
Od početka invazije na Ukrajinu 24. februara, Rusija je uvela 15-godišnje kazne za novinare koji šire "lažne vesti o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini". Zbog tog zakona, neki zapadni mediji su već povukli novinare iz Rusije.
 
Drugi, poput Rojtersa, ostali su u zemlji i nastavili da izveštavaju. Rusija rat u Ukrajini zove "specijalnom vojnom operacijom" čiji je cilj da razoruža i "denacifikuje" Ukrajinu.
 
Kijev i saveznici tvrde da je to izgovor za rat u kojem su stradale hiljade, uništeni su gradovi, a više od šest miliona ljudi je moralo da izbegne.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet