MSP Severne Makedonije potvrdilo da je odbilo zahtev za prelet aviona Sergeja Lavrova

Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju potvrdilo je da je odbilo zahtev za prelet aviona Sergeja Lavrova.
MSP Severne Makedonije potvrdilo da je odbilo zahtev za prelet aviona Sergeja Lavrova
Foto: Pixabay

MSP je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdilo da je Severna Makedonija odbila zahtev Ambasade Rusije da kroz vazdušni prostor te zemlje preleti avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je najavio da će sutra posetiti Beograd.

Zahtev Ambasade Rusije upućen je uprkos tome što je Severna Makedonija 28. februara uvela zabranu preleta Rusiji posle njene invazije na Ukrajinu 24. februara.

Lavrov je zajedno s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na popisu sankcija mnogih zapadnih država zbog invazije na Ukrajinu. Jedine zemlje u koje mogu da putuju u Evropu su Belorusija, Moldavija, Srbija i Bosna i Hercegovina - kaže RSE.
 
Beogradske Novosti su danas prenele da su Crna Gora, Severna Makedonija i Bugarska zabranile prelet avionu u kojem bi trebalo da u zvaničnu posetu Beogradu stigne Lavrov.
 
Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije danas da je situacija oko dolaska Lavrova u Beograd "izuzetno komplikovana" i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pre nekoliko dana saopštio da se situacija u vezi sa dolaskom Lavrova "komplikuje".
 
Novonastala situacija u vezi sa dolaskom Lavrova biće jedna od tema sutrašnjeg razgovora predsednika Vučića i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka u 10 časova u zgradi Predsedništva, pišu Novosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet