FOTO, VIDEO: Na gej paradi u Beču 200.000 ljudi, u duginim bojama i gradski prevoz

U Beču je danas održan Prajd, takozvana Parada duginih boja LGBT zajednice, koja je okupila, prema proceni organizatora, oko 200.000 ljudi.
Ovogodišnji Prajd bio je u znaku sukoba u Ukrajini i poziva na mir. Prvi put nakon pandemije, Prajd je održan uobičajeno - ne samo šetnjom pripadnika LGBT zajednice koji su nosili zastave bili obučeni u kostime, već su u povorci bili i kamioni sa kojih je puštana muzika i na kojima su igrali učesnici.
Centar Beča je na više sati zatvoren zbog ovog događaja, koji predstavlja vrhunac meseca Prajda tokom kojeg je održano mnoštvo manifestacija sa ciljem podizanja glasa LGBT zajednice za svoja prava. Sve institucije grada Beča, ali i gradski prevoz nose zastave duginih boja.
Mnoge kompanije i prodavnice su, takođe, "obojile" svoje prostorije u dugine boje, što je naišlo i na kritiku LGBT zajednice, koja smatra da to nije prava iskrena podrška već samo marketinški trik.
 
 
Inače, LGBT zajednica u Austriji izborila je jednu malu pobedu u borbi za svoja prava, te će uskoro biti ukinut zakon kojim se zabranjivalo njihovim pripadnicima da doniraju krv.
 
  • Hell-Bent Flyer

    12.06.2022 00:10
    Lep prizor jedog razvijenog društva.
    Ovako nešto srbija neće još dugo videti.
  • Dule

    11.06.2022 17:56
    E zato mi i ne treba da udjemo u EU..Nikada..Meni se vise tamo nista ne svidja..NVO su postale jace od drzave i zakona ..Prava LGBT,PASA,MACAKA su veca nego prava DECE,LJUDI,PORODICE..Politicki korektan jezik pa onda cuvena lazna rodna ravnopravnost itd itd...Ceo. projekat lici na unistavanje coveka i porodice ali totalno..Zato sto se mene tice NE EU ..Dobro je nama ovako .
  • Mr. No

    11.06.2022 16:56
    Kuda plovi ovaj brod
    Kada Homo Sapiensa svedeš na polni organ, dobiješ promociju ovoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet