Republikanci i demokrate postigli sporazum: U SAD se uvode ograničenja za oružje

Grupa senatora Kongresa SAD iz obe stranke, demokrata i republikanaca, postigla je danas dogovor o principima zakona o bezbednosti u vezi sa nabavkom i nošenjem vatrenog oružja, javlja CNN.
Republikanci i demokrate postigli sporazum: U SAD se uvode ograničenja za oružje
Foto: Pixabay
Predložene mere predviđaju proveru mentalnog zdravlja, poboljšanje sigurnosti u školama i učenika i studenata, i da se spreči da opasni kriminalci i mentalno bolesni mogu da kupe oružje.
Kako navodi CNN, saopštenje navodi podršku 10 republikanaca, koliko je dovoljno da predlog dobije dovoljnu podršku u Senatu, odnosno da se izbegne blokada (filbaster).
Predsednik Džozef Bajden ocenio je danas da ovaj okvir budućeg zakona "predstavlja važan korak u pravom pravcu", iako ne sadrži sve ono što on lično misli da je potrebno.
 
On je istakao da više ne postoje prepreke da zakon bude što pre usvojen.
 
"Sa dvopartijskom podrškom, nema razloga za odlaganje i zašto zakon ne bi bio brzo usvojen u Senatu i Predstavničkom domu. Svakim danom sve je više dece ubijene u ovoj zemlji. Što pre zakon dođe na moj sto, pre ću ga potpisati i odmah ćemo moći da primenjujemo mere kako bi spasili živote", rekao je Bajden. 
  • Srbi

    13.06.2022 05:06
    Znaju
    ...kako je to sve besmisleno! Vazno je samo postojanje zlocinackih umova, psihopata, sociopata, kriminalaca i njihova sprega sa vlastima. Mogucnosti su ogromne: od noza - do visoke tehnologije! Kod ljudi pecinskog nivoa - noz je "fejvorit"! A tek olizan!
  • Boem

    12.06.2022 21:38
    Samo napred
    Gde je zabrana prodaje oružja sa velikom vatrenom moći i šaržera velikog kapaciteta? Ovo je samo kap u moru, ali od nečega mora da se počne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet