Borelj: Kad se rat završi, moraćemo da komuniciramo sa Rusima

Evropa će morati da koegzistira sa Rusijom nakon završetka sukoba u Ukrajini, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

On je za današnje izdanje francuskog "Žurnala di dimanš", izjavio da se zbog toga moraju uložiti svi napori da se održi dijalog sa Moskvom. 

- Rusija će nastaviti da postoji i važno je da jasno definišemo kako nameravamo da živimo sa njom. Biće veoma teško, ali moramo da komuniciramo sa Rusima. Neophodno je nastaviti razgovore sa Moskvom - rekao je Borelj.
On je ukazao na važnost otvorenih komunikacionih kanala sa Rusijom, podsećajući na putovanja austrijskog kancelara Karla Nehamera u Moskvu u aprilu, kao i predsednika Afričke unije Makija Sala u Soči početkom juna.
 
Borelj je naveo da se dva predstavnika generalnog sekretara UN nalaze u Rusiji, pokušavajući da reše pitanje sa izvozom ukrajinskog žita.
  • Dragan

    14.06.2022 06:28
    Ah
    Pro ruska spodoba i a i obimu i Rusiji.Nema razgovora dok Rusija ne plati ratni odštetu Ukrajini.A ovaj nek grli Putina.Opšte poznato da Francuska i Nemačka podrivaju mere sankcija (RTL)
  • Sudeci

    14.06.2022 06:04
    po ovim komentarima
    ...bice nastavljena komunikacija sa Rusima, ali ce za vjek vjekova biti otezana komunikacija sa Srbima. Nikada im nece biti oprosteno njihovo javno, pogresno i maloumno eksponiranje koje se zvalo - Srbi su veci Rusi od Rusa i u sunovratu i teskim greskama ruske politike! Za Srbe i jeste najbolje da se utope u neki drugi narod i da nestanu i kao sadrzaj i prostor a ne da budu tretirani kao - drzava parija!
  • Лиманац

    13.06.2022 22:11
    Ми и сада комуницирамо са њима, захваљујући томе што им нисмо увели бесмислене санкције попут ЕУ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet