Zaharova: Smrtne kazne su jasan primer svim plaćenicima koji se bore za Ukrajinu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da su smrtne kazne izrečene stranim borcima "jasan primer drugim plaćenicima koji se bore za Ukrajinu".
"Ovako oštra kazna izgleda kao jasan primer za sve druge plaćenike koji se bore na strani ukrajinskih neonacista ili samo nameravaju da im se pridruže, jer je reč o zločinu nad mirnim stanovništvom Donbasa", naglasila je Zaharova.
Dva Britanca i jednog Marokanca, koji su se borili na ukrajinskoj strani, sud Donejcke Narodne Republike osudio je na smrt pod optužbom da su plaćenici, prenosi Rojters.
Britanska agencija dodaje da zapadni zvaničnici tvrde da ove ljude treba tretirati kao regularne vojnike zarobljene u ratu i da stoga imaju pravo na zaštitu prema Ženevskoj konvenciji.
  • Zebra

    15.06.2022 17:54
    Neki zaboravljaju da je to rat. Glava je u torbi čim su doneli tu odluku iki se prodali za novac.
  • Uroš

    15.06.2022 15:14
    @Dobby the elf
    Najviše smrtnih kazni je izvršeno u USA, da ne spominjem guantanamo.
  • kiza

    15.06.2022 14:25
    Dobby...
    I za Amerikance?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet