SAD pripremaju vojnu pomoć od milijardu dolara za Ukrajinu

SAD će najverovatnije danas objaviti da će poslati dodatnu vojnu pomoć Ukrajini, vrednu oko milijardu dolara, kako bi pomogle Kijevu u borbi protiv ruske ofanzive na region Donbas.
To bi bila najveća pojedinačna isporuka oružja i vojne opreme Ukrajini od početka ruske invazije na tu zemlju 24. februara.
 
Zvaničnici su naveli da bi pomoć trebalo da sadrži lansere protivbrodskih raketa, haubice i municiju za artiljerijske raketne sisteme visoke pokretljivosti (HIMARS) za čiju upotrebu američki vojnici obučavaju ukrajinske snage.
Američki ministar odbrane Lojd Ostin upozorio je danas u Briselu, na sastanku sa predstavnicima više od 45 zemalja na temu podrške Ukrajini, da Zapad mora da pojača isporuke oružja Kijevu.
 
"Moramo da intenziviramo našu zajedničku posvećenost samoodbrani Ukrajine i moramo se još više potruditi da osiguramo da Ukrajina može da brani sebe, svoje građane i teritoriju", rekao je Ostin.

Sastanak, na kojem je i ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov, održava se prvog dana dvodnevnog skupa ministara odbrane članica NATO-a u sedištu alijanse u Briselu.

  • Мунгос

    16.06.2022 05:25
    Ово није на добро. Штампарија ће целу ноћ да ради, усијаће се машине.
  • milicica

    15.06.2022 21:54
    samo saljite
    Rusi ce ga lepo docekati i unistiti i pojeo vuk magarca. Narod se sve vise buni zbog nedostatka u trgovini, guzvi na pumpama a jos nije pocela zima. Ubijate se svaki dan, pice vas poplave zemljotresi, duzni ste i bogu i vragu a vi ste krivi za ovaj nesrecni rat i gurate jadne Ukrajince da ginu. IZAZIVAJTE VRAGA PA DA VAM ZAIGRA MECKA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.