Rusi zarobili dva Amerikanaca koja su se borila za Ukrajinu

Dvojicu američkih državljana, Roberta Drukija i Endija Hjuina, koji su se borili za Ukrajinu, zarobile su ruske snage prošle nedelje na periferiji Harkova, javlja Dejli mejl.
U izveštaju britanskog medija se navodi da su i Druki (39) i Hjuin (27) iz Alabame, ali nije jasno da li su se poznavali pre nego što su dobrovoljno otputovali u Ukrajinu da pomognu u borbi protiv ruskih snaga.
Njih dvojica su kao pripadnici desetočlanog odreda koji je branio Harkov prošle nedelje upali u rusku zasedu, potvrdio je jedan od njihovih drugova.
"Bili smo u misiji i raspolagali smo lošim informacijama. Rusi su došli sa dva tenka T72, nekoliko BMP3 (borbena oklopna vozila) i oko 100 pešadinaca. Sačekao ih je samo naš desetočlani odred", rekao je neimenovani borac.
 
Prema njegovim rečima, Druki i Hjuin su onesposobili jedan ruski tenk granatom, ali su se izgubili u magli uzvratne vatre. Kada se dim povukao njih više nije bilo, posvedočio je saborac nestalih Amerikanaca.
  • Uuu

    16.06.2022 13:04
    najzad prijatna vest za talibana Medvedeva.
  • Обсервер

    16.06.2022 12:10
    А остали ?
    Шта би са осталом осморицом из одреда ? Баш потресно, пала магла на сокаке....
  • J. V. Staljin

    16.06.2022 09:37
    Bez brige, bice smesteni bezbedno u Sibiru narednih 20-30 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet