Granatiranje Donjecka: Petoro poginulo, 12 ranjeno

Pet civila je poginulo, a 12 je ranjeno danas u ukrajinskom granatiranju Donjecka, u separatističkom istočnom delu Ukrajine, javile su lokalne proruske vlasti.

Generalštab lokalnih vlasti naveo je u saopštenju objavljenom preko Telegrama da je u granatiranju ukrajinskih snaga pet osoba ubijeno, a 12 ranjeno u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Donjeck je de fakto glavni grad samoproklamovane Donjecke republike u rudarskom basenu Donbasa na istoku Ukrajine.

Ta oblast, koja je delimično pod kontrolom proruskih separatista od 2014, poprište je jakih borbi između ukrajinskih snaga i ruskih snaga koje su počele ofanzivu u Ukrajini 24. februara.
 
"Od jutros masovno neprijateljsko granatiranje upereno je na glavni grad Donjecke Narodne Republike", navele su u odvojenom saopštenju proruske vojne snage DNR navodeći da je više od 200 artiljerijskih granata od 155 milimetara palo danas na više kvartova u Donjecku.
 
Prema ruskim novinskim agencijama u granatiranju su pogođeni bioskop i kafe u centru grada.
  • Nenad

    19.06.2022 07:39
    Ništa novo
    Da su ruske rakete pogodile civilne žrtve, bio bi to "ratni zločin" za zapad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet