Uhapšen državljanin Srbije koga Hrvatska sumnjiči za ratne zločine, išao na more u Grčku

Grčka policija je saopštila da je danas uhapsila državljanina Srbije koga Hrvatska traži zbog ratnih zločina iz 1991.
Uhapšen državljanin Srbije koga Hrvatska sumnjiči za ratne zločine, išao na more u Grčku
Foto: Pixabay
Policija je navela da je 59-godišnjak, čije ime nije objavljeno, uhapšen pošto je ušao u zemlju iz Severne Makedonije, na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj sa suprugom i ćerkom.
Uhapšeni je u Hrvatskoj optužen za učešće u akcijama koje su dovele do smrti civila od 19. avgusta do 14. decembra 1991. godine, u mestima Voćin i Hum.
On je naveo da je bio pripadnik jugoslovenske vojske, ali je negirao krivicu.
 
Biće izveden pred javnog tužioca u Solunu, a tročlano sudsko veće će verovatno sledeće nedelje razmatrati zahtev za izručenje Hrvatskoj.
  • w123

    28.06.2022 13:13
    @Peka
    U pravu si sto posto, ne mozemo se porediti sa njima sto se tice lukavosti zato i jesmo tu gde smo. Ovo je samo reakcija na optuznice protiv pilota. Ko god je cinio zlocine mora da odgovara, ali za srpske zrtve nema pravde i nikada je nije bilo jer smo glup narod.
  • "*"

    28.06.2022 10:42
    zakletva
    za žaljenje su generacije muškaraca rođenih 60'ih godina koje su služile vojsku i koje su isturali 80'ih godina prilikom pobuna na Kosovu u prve redove sukoba sa albanskim separtistima, kasnije u ratovima 90'ih. Oni su samo ispunjavali datu zakletvu:
    "Svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovrjedivost i cjelokupnost Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da ću čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti."

  • Daca

    28.06.2022 10:20
    Igranje mačke i miša
    Bio je rat i obe strane su radile svašta. Srbija i Hrvatska se igraju politike preko ljudi koji su izvukli živu glavu iz tog rata. Mi taj rat nismo želeli ali morali smo se braniti. Ko sad štiti taj narod izbegao iz Hrvatske? Lako je pričati onima koji su zbivanja pratila preko tv ekrana. Ja sam imala 14 godina i živela tamo UŽIVO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet