Francuska najavila vaučere za hranu od 100 evra za domaćinstva s niskim primanjima

Vlada Francuske najavila je da će domaćinstvima s niskim prihodima dati "hitnu pomoć za hranu", u iznosu od 100 evra po domaćinstvu i 50 evra po detetu.
Francuska najavila vaučere za hranu od 100 evra za domaćinstva s niskim primanjima
Foto: Pixabay
Pomoć će dobiti devet miliona domaćinstava.
Ministar ekonomije Bruno Le Mer već je najavio da će ograničiti povećanje zakupnine nekretnina na najviše 3,5 odsto tokom godine.
Ove mere prethode zakonu o "kupovnoj moći" koji već dugo najavljuje vlada premijerke Elizabet Born i koji bi trebalo da bude predstavljen Savetu ministara 6. jula, prenosi EURACTIV.com.
 
U nacrtu zakona se predlaže nekoliko mera, uključujući povećanje penzija i porodičnih dodataka za četiri odsto. To povećanje neće, međutim, nadoknaditi rast cena od sedam odsto koliko se očekuje u septembru.
 
Zakon bi takođe trebalo da podstakne mala i srednja preduzeća da uvedu šeme podele dobiti, kako bi zaposleni mogli da dobiju bonuse ako kompanija ostvari dobre rezultate. Ostaje pitanje finansiranja tih mera. Očekuje se da će zakon o kupovnoj moći napraviti 20 do 25 milijardi evra dodatnih troškova.
 
Poslanik Erik Kokerel iz levičarskog saveza NUPES, koji je kandidat za predsednika parlamentarnog odbora za finansije, najavio je da će njegova koalicija predložiti i zakon o "socijalnoj vanrednoj situaciji". Zakon bi trebalo da uključi povećanje minimalne zarade na 1.500 evra i garantovanu šemu prihoda za učenike stručnih škola.
 
Istovremeno, desničarska partija Marin Le Pen poziva na smanjenje poreza na gorivo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.