Britanskoj vojsci hakovani Tviter i Jutjub nalozi - postavljene fotografije Ilona Maska

Britanska vojska saopštila je da sprovodi istragu nakon što su hakovani njeni Tviter i Jutjub nalozi.
Video snimci kriptovalute na kojoj se nalaze fotografije milijardera Ilona Maska pojavile su se na Jutjub kanalu, dok je na Tviteru retvitovano nekoliko komentara povezanih sa NFT tokenima, preneo je BBC.
Vojska je potvrdila da je došlo do "proboja", rekavši da je bezbednosnu situaciju shvatila vrlo ozbiljno i da sada rešava pitanja, a oba naloga su vraćena.
"Pošto smo rešili pitanje, a istraga je u toku, ne bi bilo primereno da dalje komentarišemo", rekao je portparol vojske.
 
Nije poznato ko je izvršio hakerski napad, u kojem su imena naloga britanske vojske promenjena.
 
U jednom trenutku ime Tviter naloga je promenjeno u Bapesklan, a do nedelje uveče, sve je vraćeno na normalu.
 
"Izvinjavamo se zbog privremenog prekida našeg naloga. Izvršićemo punu istragu i naučiti iz ovog incidenta. Hvala što nas pratite, a normalno funkcionisanje će se sada nastaviti", navela je vojska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.