FOTO, VIDEO: Ubijeno šestoro i ranjeno 36 osoba u povorci na Dan nezavisnosti, uhapšen napadač

Policija je saopštila da je posle potere uhapsila 22-ogodišnjeg Roberta Krimoa, osumnjičenog za pucnjavu u predgrađu Čikaga u kojoj je ubijeno najmanje šestoro i ranjeno više od 36 osoba.
Pucnjava se dogodila tokom parade povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, 4. jula.
Parada u Hajland parku iznenada je zaustavljena kada su se čuli pucnji desetak minuta pošto je počela.
 
Napadač je s krova jedne zgrade otvorio vatru na porodice koje su mahale zastavicama i decu koja su vozila bicikle na paradi. U policiji kažu da se napadač popeo na krov poslovne zgrade pomoću merdevina.
 
 
Iz hitne pomoći saopštili su da je najmanje 36 osoba povređeno uglavnom vatrenim oružjem, a 26 ljudi starosti od osam do 85 godina odvezeno je u bolnicu Hajland park, prenele su agencije.
 
 
Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da su on i prva dama Džil Bajden šokirani besmislenim nasiljem koje je još jednom donelo tugu američkoj zajednici. Bajden je naveo da je ponudio punu podršku savezne vlade i da neće odustati od borbe protiv epidemije oružanog nasilja. 
  • Pa-Pa-Paranoja

    05.07.2022 07:44
    Kako su odjednom opet počele smrtonosne pucnjave u zapadnoj Evropi i USA....
    "Englezi", a?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet