Meksiko planira da ukine pomeranje kazaljki - vratiće se na "Božiji sat"

Meksički predsednik Andres Manuel Lopes Obrador predložio je zakon o ukidanju letnjeg računanja vremena, čime bi trebalo da bude stavljena tačka na praksu pomeranja kazaljki dva puta godišnje.
Meksiko planira da ukine pomeranje kazaljki - vratiće se na "Božiji sat"
Foto: Pixabay
Sekretar za zdravstvo Horhe Alkoser saopštio je da bi Meksiko trebalo da se vrati na "Božji sat" ili standardno vreme, tvrdeći da pomeranje sata unazad ili unapred šteti zdravlju ljudi.
Meksikanci su ove godine pomerili satove unapred 3. aprila, a trebalo bi da ih vrate 30. oktobra.
Promene, ako budu odobrene, verovatno će se primenjivati od sledeće godine.
 
Ekonomisti tvrde da vraćanje na standardno vreme može da izazove probleme finansijskim tržištima u Meksiku, jer bi tržišta istočne obale SAD tako bila daleko ispred.
 
Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador saopštio je da zbog toga razmišlja o zadržavanju letnjeg računanja vremena za neke pogranične savezne države na severu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.