Zapalila se još dva vozila na novom auto-putu u Crnoj Gori: "Nisu spremna za dozvoljene brzine"

Na novootvorenom auto-putu u Crnoj Gori danas su se zapalila još dva vozila.
Zapalila se još dva vozila na novom auto-putu u Crnoj Gori: "Nisu spremna za dozvoljene brzine"
Foto: Pixabay (ilustracija)

"Vijestima" je iz Monteputa rečeno da je u oba slučaja došlo do samozapaljenja, a na auto-putu su izgoreli "pežo" i "citroen".

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić za RTCG je izjavio da se zbog kvarova zaustavilo još nekoliko vozila koja su starije proizvodnje. 

"Vozila se kvare, jer su uglavnom starije proizvodnje i nisu spremna za brzine koje su dozvoljene na auto-putu, pa otuda i požari na njima. Naša vatrogasna služba je odmah reagovala. Služba koja je nadležna za održavanje je u svim situacijama blagovremeno intervenisala, a imali su i posla u upozoravanju vozača da poštuju pravila vožnje na auto-putu", rekao je Ljiljanić.
 
On je ocenio da će naplata putarine normalizovati situaciju, ali i da je "primetna velika saobraćajna nekultura".
 
"Vozači ne poštuju pravila, pa smo imali i situaciju da su se neki motociklisti zaustavili u tunelu da zapale cigaretu", rekao je Ljiljanić i naglasio da je posebno neprihvatljivo da se vozila zaustavljaju u tunelima, što je strogo zabranjeno.
 
I juče se "pežo" beogradskih tablica zapalio na deonici Smokovac-Mateševo.
  • monti pajton

    18.07.2022 15:57
    Flying circus
    Prodjoh cg autoputem, fenomenalan je! 90% je tunelski i nema nikakvog uspona, ravno, siroko, osvetljeno...zaista svetski!
    Koliko se secam dozvoljena brzina je 100km/h, ali opusteno moze i 150km/h, zasto i da li se neko zapalio nema veze sa autoputem, ko putuje vise ce mu znaciti info da je Kolasin-Podgorica=15minuta, nema uspona, serpentina, samo pravo i bezbedno.
  • Goksi

    18.07.2022 10:32
    Glupost
    Pa kakve veze ima uspon i star auto 100na sat.Auto kakva oni hocemo treba da budu stara 6 8 god.Dobro odrzavan auto i star izvlaci to bez greske.Jedino desi se svakom velike vrucine klima radi pun auto ,al opet koliki je to uspon da auto prokuva.Proverite dobro antifriz hladnjake ako treba da se operu i pun gas.
  • англо руски блок

    18.07.2022 08:36
    samopaljenje
    da se razumemo,do zapaljenja automobila iskljucivo dolazi usled kvara na elektro uredjajima ili el. instalaciji,kod starijih automobila moglo je doci do pucanja creva goriva,koje se slivalo na vrelu izduvnu granu,tacno je da se francuska vozila cesce pale zbog prefinjene automatike,elektronike,sto zahteva drugi vid odrzavanja i strucnosti sto se ne postuje,adekvatnim i strucnim pregledom,pre svega redovnim sve ce biti ok,naravno u pitanju su cene delova i servisa,kao kraceg intervala u servisiranju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.