VIDEO Izveštaj potvrdio: Policajci u hodniku škole u Teksasu čekali 77 minuta i slušali pucnjavu

Prilikom odgovora na napad u školi u okrugu Juvalde u kojoj je ubijena 21 osoba došlo je do "sistemskih propusta" i donesene su "izuzetno loše odluke".
To se navodi u preliminarnom izveštaju odbora Zastupničkog doma američke savezne države Teksas.
Preliminarni izveštaj je prvobitno dostavljen porodicama žrtava pucnjave u školi u gradu Juvalde, a u njemu se detaljno opisuje "sveukupni nemaran pristup" policije na mestu događaja, prenosi BBC.
Navodi se da je policija čekala više od sat vremena ispred učionica pre nego što je ušla u njih.
 
Odbor veruje da je izveštaj od gotovo 80 stranica dosad najcelovitiji prikaz onoga što se dogodilo tokom i posle napada i u njemu je iznet zaključak da se škola nije adekvatno pripremila za mogućnost da u nju uđe naoružani napadač, te da nije poštovala sigurnosne procedure.
 
 
Zbog nesprovođenja bezbednosnih mera napadač je verovatno ubio većinu svojih žrtava pre nego što je iko ko je mogao da ih zaštiti stigao u zgradu, stoji u izveštaju.
 
"Od otprilike 142 metka koje je napadač ispalio unutar zgrade, gotovo je sigurno da je više od 100 ispucao pre nego što je prvi policajac ušao", navodi se u izveštaju.
 
Na dan masakra, 24. maja ove godine, u školi je bilo 376 službenika raznih bezbednosnih agencija, a osamnaestogodišnji napadač ubio je 19 dece i dvoje učitelja.
 
Video koji je prošle nedelje objavljen na Ostin ameriken-stejtsmen pokazuje kako se policija skrivala u hodniku 77 minuta pre nego što je ušla u dve spojene učionice i razmenila vatru sa napadačem.
 
Vlasti su u maju saopštile da su izbezumljena deca u učionicama zvala policiju najmanje šest puta dok su policajci čekali u hodniku, navodi BBC.
  • Dr Feel-Ud

    18.07.2022 10:03
    Vučić jeste za sve kriv u ovoj propasti od države jer je sam sebe stavio u poziciju da se pita za sve. On je predsednik a bavi se stvarima koje su u domenu vlade, premijera, dežurnog lekara na magnetu, filmskog kritičara, .....
  • IQ80

    18.07.2022 09:50
    @Ajde sada
    Sa ovakvim preCednikom i njegovom sendvicarima ocekujte ovakve klince i u skolama u srbiji... Eto!
  • Ugi

    18.07.2022 09:34
    Za botine
    Drugi amandman ubija ljude po usa, vucic i sns mafija ubija srpski narod, kako? Beli vuk je placenik sns a, poznati su i batinasi iz ns, "mr snajper" i drugi, samo je pitanje vremena kad ce se ovo desiti u srbiji, zbog ludila u kom zivimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.