Šri Lanka proglasila vanredno stanje

Vršilac dužnosti predsednika Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je vanredno stanje, objavila je kasno u nedelju vlada.
U saopštenju se navodi da je "to u interesu javne bezbednosti, zaštite javnog reda i održavanja snabdevanja i pružanja usluga od suštinskog značaja za život zajednice", prenosi Rojters.
Svrgnuti predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa, koji je prošle nedelje pobegao u inostranstvo da bi izbegao narodnu pobunu, rekao je da je preduzeo "sve moguće korake" da spreči ekonomsku krizu koja je zahvatila zemlju.
Parlament je u petak prihvatio ostavku Radžapakse, koji je prvo pobegao na Maldive, a odatle u Singapur nakon što su stotine hiljada antivladinih demonstranata pre nedelju dana izašle na ulice Kolomba i zauzele njegovu službenu rezidenciju i kancelarije.
 
Parlament Šri Lanke sastao se u subotu radi pokretanja postupka izbora novog predsednika.
 
U zemlju je stigla i preko potrebna pošiljka goriva koja će ublažiti nestašicu.
  • Realista

    18.07.2022 14:04
    Naimenovanje
    Jedva čekam da gospodin Gotabaja stigne u Srbiju da ga naš Precednik bar jednom odlikuje, da mu državljanstvo i vaspostavi za savetnika ministra finansija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.