Nemačka ministarka odbila povratak obaveznog vojnog roka

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok odbila je mogućnost ponovnog uvođenja obaveznog vojnog roka za vreme javne sesije pitanja i odgovora u Minhenu u petak.
Nemačka ministarka odbila povratak obaveznog vojnog roka
Foto: Pixabay
Berbok je obrazložila da vojni rok nema smisla kada je bezbednost u pitanju, "pogotovo ne kada smo u situaciji da ludi broj ljudi - mlađih, ali i starijih - kaže: želimo da se prijavimo“.
Napomenula je da, kako stvari stoje, trenutno nema dovoljno programa obuke i sredstava da bi svi oni koji žele da služe u nemačkim oružanim snagama imali za to priliku.
Berbok je o obaveznom vojnom roku govorila u petak u Minhenu, na kraju "turneje slušanja" koju je ministarka spoljnih poslova organizovala kako bi od nemačkih građana čula koja ih sigurnosna pitanja zabrinjavaju.
 
Turneja se podudara s pripremom prve sveobuhvatne strategije nacionalne bezbednosti koju za nemačku vladu radi ministarstvo spoljnih poslova.
  • Vladan

    25.07.2022 11:01
    @Обсервер

    Pametne države ne troše referendumske resurse na paljevine raznih majmuna kao što je da li da se vrati obavezni vojni rok, da li je Kosovo nekom magijom u Srbiji, itd.
  • Обсервер

    23.07.2022 13:27
    Цивилизовано ?
    Референдум , госпоџо ?
  • Joca

    23.07.2022 11:52
    "svi oni koji žele da služe u nemačkim oružanim snagama imali za to priliku."

    Način razmišljanja civilizovanih država o kojima samo možemo da sanjamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.