Zelenski smenio komandanta snaga za specijalne operacije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je, ukazom koji je danas objavljen na sajtu predsedništva, komandanta snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske Grigorija Galagana.

Drugim ukazom na tu funkciju imenovan je Viktor Horenko, preneo je TASS.

Galagan je bio komandant snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske od avgusta 2020. godine.

Pre toga bio je prvi zamenik načelnika Centra za specijalne antiterorističke operacije ukrajinske službe bezbednosti.
 
Od 2014. do 2019. učestvovao je u operacijama u Donbasu.
 
Razlog njegove smene za sada nije naveden.
  • samo kazem

    26.07.2022 19:57
    Nije to Holivud
    Podrzavam narod Ukrajine, te nesrecne ljude koje na frontu na koji su dovedeni bez obuke spreda ceka ruska vojska i snage DNR i LNR, a s ledja metak ukro-nacista, a ne podrzavam marionetsku vlast koja je dovedena da ratuje do poslednjeg Ukrajinca. SAD isplacuju plate javnih sluzbenika i onog trena kad odluce da im Zelenski vise nije potreban, sve ce se urusiti.
    Ukrajinci ce, nadam se, zapamtiti kako su ih Britanci i Ameri navukli da se zavade sa komsijama, a mogli su lepo ziveti kao tampon zona izmedju velikih sila. Kazem, nadam se, jer mi Srbi nismo do kraja naucili lekciju ni iz Prvog, ni iz Drugog svetskog rata. Oba puta su nas gore navedeni navukli da, po cenu stravicnih gubitaka, vadimo za njih kestenje iz vatre. Nije im to dosta, jos se hvale kako su nam pomagali. Ima jos i Srba koji hoce u NATO i njegovo politicko krilo - EU.
    Inace, doticni je smenjen jer su ga namagarcili Rusi. Ukrajinske specijalne snage su pregovarale s "ruskim pilotom koji je spreman da prebegne", a zapravo sa ruskim obavestajcima. "Pilot" je trazio da mu daju polozaje ukrajinske PVO, "da ga ne obori dok bezi", oni su mu to i dali.
  • Обсервер

    26.07.2022 12:01
    Кофери
    И ти (Зеленски) пакуј кофере и правац Флорида, као и издајица Козирев !
  • Cirkon

    26.07.2022 00:02
    Koliko treba da budes glup da se granicis sa vojnom i nuklearnom supersilom i da krenes u progon i asimilaciju 12 miliona Rusa sa te teritorije. Zelenski je najbolji primer sta se onda desi, drzava se raspadne. Jedino dobro u svemu ovome je sto ce drugi videvsi sta se Ukrajini desilo od sad se kloniti tih ideja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.