Bliska Orbanova saradnica podnela ostavku zbog njegovog govora o mešanju rasa - "čist nacizam"

Bliska saradnica mađarskog premijera Viktora Orbana, Žuža Hegeduš, podnela je ostavku nakon Orbanovog protivljenja mešanju rasa.
Ona je Orbanova saradnica duže od 20 godina, a Orbanov govor u kom se protivio nacijama "pomešanih rasa" nazvala je "čisto nacističkim", preneli su mađarski mediji.
Međunarodni odbor Aušvica nazvao je govor "glupim i opasnim".
Orbanov portparol je izjavio da su mediji pogrešno predstavili govor, prenosi BBC.
 
Orban je u subotu na skupu u Rumuniji rekao da je migracija podelila Evropu i Zapad na dva dela i dodao da zemlje u kojima se mešaju Evropljani i neevropljani "više nisu nacije", već "ništa više od konglomerata naroda", navodi briselski portal Politiko.
  • Yip Man

    27.07.2022 13:04
    @Antropolog
    "Mali broj migranata ne menja koheziju u novom drustvu, oni se brzo utope.
    Velika grupa, namerno izazvana sa ekonomskim i vrucim ratovima, kada dodje u novu sredinu tezi da se drzi zajedno, gde odrzava svoju kulturu i jezik.
    Veci broj ovih grupa ce oslabiti zemlju koja ih je primila"

    Da, to znamo iz licnog iskustva sa izbeglicama 90-ih. Vidimo kako nam je sada.
  • bananarama

    27.07.2022 11:27
    Mađari su mongolskog, turskog porekla. To što vi kada danas odete u Mađarsku na ulici uglavnom vidite bele ljude, plave, smeđe kose, plavih, zelenih očiju, evropskih crta lica, . . . je upravo zato što su se mađarska plemena kada su stigla u Panonsku niziju mešala sa Germanima i Slovenima koje su tu zatekli. Od germanskih naroda najviše su se mešali sa Austrijancima a od slovenskih najviše sa Slovacima, nešto malo sa današnjim Ukrajincima a onda i sa Srbima i Hrvatima. Znači, današnji Mađari su nastali upravo mešanjem rasa. Mešanjem tih starih mongolskih plemena sa tadašnjim indoevropskim narodima. To što Mađari danas fizički izgledaju upravo ovako kako izgledaju, Orban može da zahvali upravo činjenici što mu se neki predak pre hiljadi godina izmešao sa nekim Slovenom ili Germanom. Inače, da do tog mešanja rasa tada nije došlo, svi Mađari bi danas izgledali na sledeći način. Crnomanjasti, zdepasti, niski, kosooki. Pogledajte dobro Orbana i videćete da je genetski nešto i zadržao od Mongola. Mađari su inače odlični jahači, to im je u krvi a jedni od najboljih jahača na svetu su upravo bili Mongoli. Pametnom dovoljno da izvuče zaključak. Orban je pooulista i lupiće svakakvu glupost samo da privuče glasove desnice na izborima.
  • hah

    27.07.2022 11:13
    pa svet bi bio lepse mesto da ceo postane “konglomerat naroda” umesto nacionalnih drzava..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet