FOTO, VIDEO: Filipine pogodio zemljotres od 7,1 stepen, srušile se zgrade

Snažan zemljotres jačine 7,1 stepen po Rihteru pogodio je danas filipinsko ostrvo Luzon, saopštila je Geološka služba SAD.
Potres je uzrokovao veliku štetu na jednoj bolnici i više zgrada na severu zemlje, a povređena je najmanje jedna osoba, javile su agencije.
Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama potresa čiji je epicentar bio na oko 11 kilometara jugoistočno od grada Dolorea i na dubini od 10 kilometara, javio je Rojters.
 
Prema izveštajima lokalnih vlasti, jedna bolnica u pokrajini Abra je evakuisana pošto se deo objekta srušio, ali tom prilikom nije bilo povređenih.
 
 
Jedna starija osoba je povredila nogu i prebačena je u bolnicu, rekao je za AP Mihael Briljantes, predstavnik lokalnih vlasti u gradu Lagangilang, u Abri, koji je blizu epicentra. Briljantes je rekao da mnoge kuće i zgrade imaju pukotine na zidovima, a da su se neke srušile.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet