Stanovnici Harkova će dobiti ruske pasoše

Stanovnici ukrajinskog regiona Harkov počeće da dobijaju ruske pasoše u avgustu, izjavio je ruski zvaničnik.
Stanovnici Harkova će dobiti ruske pasoše
Foto: Pixabay (ilustracija)

"Izdavanje pasoša počelo je na pojednostavljen način u regionima Zaporožje i Herson. U avgustu, oni će već posedovati rusko državljanstvo", kazao je zamenik predsednika Državne Dume za spoljna pitanja, evroazijsku integraciju i odnose sa iseljenicima Artem Turov za TASS.

On je naglasio da rusko ministarstvo spoljnih poslova radi na ovom pitanju i, prema njegovom rečima, postoji velika potražnja za ruskim državljanstvom.

"Čini mi se da svi sada shvataju vrlo dobro da će Rusija ovde ostati, posebno nakon odluka donetih na saveznom nivou, po pitanju pojednostavljenog izdavanja pasoša u bivšim delovima Ukrajine", dodao je.

  • Nikola

    31.07.2022 01:08
    Pasoš za putovanje...
    Pasoš Rusije niko ne želi. Bez vize i detaljnih provera (da nisu špijuni, kriminalci ili ratni zločinci) moći će da putuju u Kinu, Severnu Koreju, Srbiju, Iran, i par sličnih država. Sa Ukrajinskim pasošem, mogu da putuju bez viza. Čija vlast će opstati, i na kojim terijtorijama, još je rano predviđati. Biće jasnije posle 4-5 godina rata, sankcija Rusiji i "demonizovanja" Rusa kao divljaka i zločinaca. Za par godina, kada Ruse u inostranstvu stanovništvo počne da tretira kao ratne zločince, i kada deca, kroz obrazovni sistem, nauče da su Rusi agresori, divljaci i zločinci, počeće i Rusi da traže druga državljanstva.
  • bananarama

    30.07.2022 23:32
    Šta će im to đubre od pasoša i državljanstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet