VIDEO: Domorodačka australijska senatorka tokom zakletve britansku kraljicu nazvala kolonizatorom

Domorodačka australijska senatorka Lidija Torp nazvala je britansku kraljicu Elizabetu Drugu "kolonizatorom" dok je polagala zakletvu u australijskom parlamentu.
Predsednik Senata zaustavio je senatorku Zelenih i zamolio je da ponovi zakletvu, prenosi BBC.
Zakletvu je polagala danas sama nakon odsustva, dok su drugi položili zakletvu prošle nedelje.
 
Zakletva glasi "Ja, A.B., zaklinjem se da ću biti veran i biti odan Njenom Veličanstvu Kraljici Elizabeti Drugoj, Njenim naslednicima i naslednicima po zakonu".
 
  • @Realista

    02.08.2022 06:58
    Da joj je deda u pitanju, apsolutno. Ali kako je kraljica Elizabeta tacno kolonizator, koga je ona kolonizovala? Ako nista, bukvalno su pod njom skoro sve drzave postale nezavisne.
  • Realista

    01.08.2022 19:20
    @LoL
    Sve to tako, ali to i dalje ne menja činjenicu da je Nj.K.V. Elizabeta II kolonizator, jer se pripadnik suverene države, starosedeoc, zaklinje na vernost nekom liku sa drugog kraja planete...
  • V

    01.08.2022 17:01
    GB
    Bravo! Nazvala je pravim imenom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet