U Kninu prijave protiv 15 osoba zbog uzvika "Za dom spremni"

Šibensko-kninska policija najavila je da će podneti prekršajne prijave protiv 15 osoba zbog sumnje da su u dva odvojena slučaja na proslavi u Kninu uzvikivali zabranjeni pozdrav.

Kamera N1 snimila je ratnog veterana koji je postrojio svoje pristalice i saborce i uzvikivao "Za dom spremni".

Kako je saopštila policija, u prvom slučaju se radi o 75-godišnjaku, a u drugom o grupi od 14 osoba koje su narušavale javni red i mir na javnom mestu gde je bio okupljen veći broj građana.
Najavljeno je da će protiv tih osoba biti podnete prijave Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Kao i prethodnih godina, u Knin je s grupom pristalica i saboraca stigao i predsednik udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali "Za dom spremni".
  • Zare

    06.08.2022 07:57
    Jedan radnik u Nemackoj je zaradio zatvor i suspenziju zato sto je na poslu citao "Mein kampf" a ovi matorci iz Hrvatske su mozda vikali za staracki dom spremni, pa su dobili blage kazne zbog uznemiravanja javnosti.
  • Nik

    05.08.2022 20:19
    Taj se verovatno ponosi kad mu neko kaže da je ustaša. Inače, da država stvarno želi da se reši takvih incidenata zaprećena kazna bi trebalo da bude 5 godina zatvora. Teško da bi se neko tako opušteno upustio u to uz ovakvu kaznu. Vidi se da ih prekršajna prijava ne brine puno. Tu neku blagu kaznu će ionako eskivirati uz pomoć istomišljenika u sistemu.
  • Joca

    05.08.2022 19:53
    E kad bi i kod nas zabranili neke zločinačke motive vezane za isti period. Recimo sve vezano za četnički pokret.

    Ali ne, ovi naši se ponose zločincima! Na tren sam zaboravio gde živim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet